VR-Rekengame wint TalentTour!!

Woensdag 30 november 2016 -


De studenten van het project Virtual Reality Rekengame hebben dinsdagavond 29 november de TalentTour ROC West-Brabant 2016 gewonnen! Dit betekent dat zij € 2000,-- krijgen om het project verder vorm te geven. De presentatie van dit project werd gedaan door Joey Jacobs, Noa Stevens, Jordi van Tilburg, Thomas van den Dries en Lotje Tonnaer. Zij deden dit met veel enthousiasme en succes.

Na de keuze van de jury voor twee projecten, was het aan de zaal om te stemmen – met zitten en opstaan – voor de finale winnaar. Wie ging staan was voor Zoomvliet. De meeste bezoekers gingen staan…. Docent Jeroen Mutsters was door het dolle heen! “Op de TalentTour markt kregen we al heel veel positieve reacties. De studenten moesten vervolgens een pitch doen van 30 seconden en daarna 1 minuut vragen van de jury beantwoorden. Dat deden ze erg goed.”

Samenwerking studenten
Mooi van dit project is ook dat het een samenwerking is tussen studenten ICT en studenten Mediavormgever. Begeleidend docente Ilse Kies glimt, samen met Jeroen, dus van oor tot oor! Ook docenten René Doornbusch en Djego Ibanez waren zeer tevreden.

Jury
Volgens de jury is dit project ‘heel innovatief’. “De nieuwe technologie van dit project is toepasbaar in meerdere vakken en op meerdere niveaus en dus binnen het hele ROC in te zetten.”

Project Virtual Reality Rekengame
Vierdejaars studenten Gamedeveloper hebben samen met tweedejaars studenten Mediavormgever een Serious Game ontwikkeld waarbij leerlingen met behulp van Virtual Reality zich de rekenlesstof eigen kunnen maken. Verschillende rekenonderdelen vragen nogal wat van het ruimtelijk inzicht en dat wordt zo genakkelijker. In de Virtual Reality (VR) ervaart de student alles in 3D en krijgen de rekensommen een extra dimensie, waardoor het voor deze studenten een heel stuk makkelijker wordt om inzicht te krijgen in de rekenopgaven. Het idee dat je met VR ergens virtueel aanwezig kunt zijn, spreekt sowieso al heel erg tot de verbeelding.