Debattle Live, meedoen is belangrijker dan winnen.

Donderdag 29 maart 2018 -

Op woensdag 28 maart waren ongeveer 180 studenten van het Zoomvliet College en enkele andere colleges bijeen in Gebouw-T, om deel te nemen aan de jaarlijkse debatwedstrijd Debattle Live.

Debattle Live wordt georganiseerd door en voor studenten. Zinc. Events & Leisure, het leerbedrijf van Zoomvliet College, biedt studenten een geweldige kans om het tegen elkaar op te nemen over verschillende onderwerpen. Standpunten innemen, de ander overtuigen, goed luisteren; allemaal vaardigheden die uitstekend passen in “betekenisvol” leren.

Onder leiding van Roel Maalderink en onder toeziend ook van een deskundige jury bestaande uit Sanneke Vermeulen (raadslid VVD in Roosendaal), Frank Petter (burgemeester Bergen op Zoom) en Rob Neutelings (voorzitter Raad van Bestuur ROC West-Brabant) kwamen verschillende actuele thema’s aan bod. Social media en het al of niet afschaffen van dating apps en het thema pesten op school.

“Door hard op te treden tegen pesten op het mbo, zorg je dat de studenten niet klaar zijn voor het bedrijfsleven.” was de concrete stelling en zorgde voor interessante discussies.

Net als in een echte wedstrijd werden er uiteindelijk winnaars aangewezen bij de verschillende debatten. Maar bij Debattle Live geldt bovenal principe: meedoen is belangrijker dan winnen!

Klik hier voor de afther movie

Foto: 
©Wesley Rijnhout