Tweede Kamerlid bezoekt ICT-opleidingen

Vrijdag 10 oktober 2014 -

CDA'er Michel Rog enthousiast over onze ICT-opleidingen 

Michel Rog, woordvoerder Onderwijs van het CDA in de Tweede Kamer, heeft 6 oktober jongstleden een bezoek gebracht aan de ICT-opleidingen van het Zoomvliet College. Hij liet zich door de studenten en docenten uitgebreid informeren over alle innovatieve toepassingen waar zij in hun opleiding mee bezig zijn.

Tweedejaars studenten legden aan Rog uit hoe zij ownCloud als systeembeheerders helemaal naar eigen wens kunnen inrichten. OwnCloud is een systeem waarbij je computerdata kunt opslaan op je eigen server en waaraan je ook je smartphone en tablet kunt koppelen. Derdejaars studenten applicatieontwikkeling, die voor dit bezoek even terug waren gekomen van hun stage, vertelden het Kamerlid alles over hun innovatieve projecten waar zij vorig schooljaar mee bezig zijn geweest, zoals het programmeren van apps en games voor de xbox. Tenslotte toonden de vierdejaars studenten een kassasysteem dat ondernemers helpt bij het scannen van data.


Blij met aandacht vanuit de politiek

De studenten waren bijzonder enthousiast en verheugd dat de politiek aandacht heeft voor hun opleiding. Docente Christa Segeren: “De ICT-markt ontwikkelt zich razendsnel en dus is het zaak dat wij als docenten ons continu blijven ontwikkelen, zodat wij de studenten goed toegerust de arbeidsmarkt kunnen op sturen. Dit eist een behoorlijke tijdsinvestering, maar als wij dat niet zouden doen, zouden de studenten al tijdens hun studie achterlopen bij de ontwikkelingen en dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn.” Eén van innovaties die bij het Zoomvliet College wordt toegepast is het ontwikkelen van creatieve apps. Segeren heeft deze eerst zelf ontwikkeld, waarna zij er lesmateriaal voor heeft ontworpen. “We zijn binnen een jaar al zover dat de studenten nu zélf creatieve apps hebben ontwikkeld. Zij hebben dit in samenwerking gedaan met studenten Mediavormgeven die de animaties voor hun rekening hebben genomen. Het zijn games geworden die zó ingediend zouden kunnen worden bij Playstore en de App store, zegt de trotse docente.”

Innovatief onderwijs belangrijk

Het bezoek van Michel Rog was niet alleen zeer interessant voor de studenten en docenten, ook Rog zelf heeft er weer van geleerd. “Ik heb heel veel interessante en innovatieve ontwikkelingen gezien. De gedreven docenten doen er hier alles aan om straks uitstekende vakmensen af te leveren die goed voorbereid zijn op de toekomst. Want in deze branche moet je je gewoon constant blijven ontwikkelen. En daar zijn deze studenten nu al heel goed van doordrongen”, aldus de enthousiaste CDA’er. Hij zal er in Den Haag zeker voor gaan pleiten dat er meer tijd komt om docenten in staat te stellen innovatief onderwijs te realiseren.

Christa Segeren heeft in 2013 de Onderwijspioniersprijs van € 5.000,00 gewonnen waarmee ze verder haar creatieve apps kon ontwikkelen.