Studenten brengen € 900 naar Glazen Huis!

Vrijdag 19 december 2014 - Benefietdiner en lotenverkoop

Zoomvliet Hotelschool haalt groot bedrag op voor Glazen Huis

Studenten van de Zoomvliet Hotelschool hebben in korte tijd twee acties georganiseerd voor Serious Request 2014. Dinsdagavond 2 december vond er een benefietdiner plaats voor 33 gasten. Daarnaast hebben de studenten loten verkocht, zowel op school als op één dag bij de Nettorama in Bergen op Zoom. De 33 gasten kregen voor € 25,00 per persoon een mooi viergangen diner. Van elk diner ging € 15,00 naar het Glazen Huis. Uiteraard werd het diner geheel verzorgd door studenten van de Zoomvliet Hotelschool. De totale opbrengst van diner en loten bedraagt € 900,00.

Drijvende krachten achter de actie zijn Annelin van Lent, Zoomvliet Topper 2014 en 2e-jaars studente Gastvrouw/Gastheer, en haar klasgenoot Roy Gijzen. “Wij hebben een lotenactie bedacht. Toen we hoorden dat twee studenten Kok, Nathalie Romijn en Harleyette Minderhout een benefietdiner wilden organiseren, hebben we de handen ineen geslagen. We zijn zelf aan de slag gegaan met het ontwerpen van de loten en van het menu’tje, helemaal in de stijl van Serious Request. We hebben het donderdags bedacht en dinsdagavond was al het diner. Via Facebook en Instagram hebben we ons initiatief kenbaar gemaakt. Veel hulp hebben we ook gehad van onze klasgenoten Sanne Polderman en Marieanne Romijn. Prachtig dat we in zo’n korte tijd zoveel mensen hiervoor enthousiast hebben weten te krijgen.”

Loten voor culinaire prijzen
De lotenverkoop is direct ’s maandag op school gestart en de dinergasten konden ook loten kopen. Sommige gasten gaven zelfs nog wat extra’s. De studenten kregen vervolgens toestemming om een hele dag bij de Nettorama te komen staan om loten te verkopen. Dat is geweldig gegaan. Annelin: “Op school hebben we 40 loten verkocht, en op die dag bij de Nettorama hebben we met de verkoop van 87 loten dit aantal meer dan verdubbeld!”
De loten kostten € 2,50 per stuk en er konden uiteraard mooie prijzen mee gewonnen worden. De eerste prijs was een diner voor 2 personen bij de Zoomvliet Hotelschool; de tweede prijs was een lunch en de derde prijs een fles wijn, naar keuze wit, rood of rosé. Alle prijswinnaars zijn inmiddels op hoogte gebracht.

Naar het Glazen Huis
“Toen we aan de actie begonnen, hadden we € 600,00 als streefbedrag gesteld”, vertelt Annelin. Zondag 21 december gaan de studenten naar Haarlem om de cheque met daarop het mooie bedrag van € 900,00 te overhandigen aan de dj’s van het Glazen Huis. “Het is echt geweldig dat we anderhalf keer ons streefbedrag hebben opgehaald!”, aldus de enthousiaste Zoomvliet Topper.