Verkoopspecialist

Opleidingsinformatie

Kandidaten voor deze opleiding kunnen zich weer aanmelden. Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar.


Binnen de verkoopberoepen kenmerkt de verkoopspecialist zich als productspecialist. Hij is werkzaam binnen de food en non-food, in het MKB en GWB. In zijn funct...

Algemene informatie

Domein: Handel en ondernemerschap
Subdomein: Detailhandel en groothandel
Opleidingsduur: 2 jaar
Opleidingsniveau: Niveau 3
Leerweg: BBL: 2 jaar | BOL: 2 jaar
Afdeling: Detailhandel
Locatie: Knipplein 11, Roosendaal

Opleidingsinformatie

Inhoud


Kandidaten voor deze opleiding kunnen zich weer aanmelden. Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar.


Binnen de verkoopberoepen kenmerkt de verkoopspecialist zich als productspecialist. Je bent werkzaam binnen de food en non-food, in het MKB en GWB. In deze functie wordt een beroep gedaan op jouw kennis van het product, adviesvaardigheden en knowhow van branchespecifieke regels en procedures. Op de hoogte zijn van ontwikkelingen in de branche is een pré. Je bent gespecialiseerd in het omzetten van verkoopgegevens naar pasklare voorstellen ter verbetering van de activiteiten op de winkelvloer. Vanuit jouw expertise gebruik je al jouw kennis om klanten te inspireren, te verleiden en op specifieke wensen van de klant in te spelen. Je doet dit meestal in relatief kortdurende verkoopgesprekken: een open en uitnodigende houding, het snel kunnen schakelen en parate (vak)specialistische kennis en technieken zijn noodzakelijke ingrediënten. Je zet tevens jouw kennis van winkelpresentatie en promotie in om het vernieuwend en inspirerend onder de aandacht van de klant te brengen, artikelen op een aantrekkelijke manier op maat of gebruiksklaar te maken, te demonstreren en erover te adviseren. Je deelt jouw expertise met je collega's en vervult daarmee de rol van vraagbaak. Vanuit jouw expertise zijn de werkzaamheden met name gericht op het assortiment en het product.

Eisen


Alle plaatsen van deze opleiding zijn ingevuld, nieuwe aanmeldingen zullen niet meer behandeld worden.


Dit zijn de minimale toelatingseisen:

  • Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (voorheen lbo, vbo of mavo diploma), of
  • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2) in eenzelfde beroep- of beroepencategorie, of
  • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen.

Meer informatie over het toelatingsrecht vind je hier.

Voor een bbl-opleiding heb je een baan nodig bij een erkend leerbedrijf. Je werkt daar minimaal 20 tot 24 uur per week en je bent zelf verantwoordelijk om een leerbedrijf te vinden. Uiterlijk op 31 december van het jaar dat je gestart bent met je opleiding, moet je een leerbedrijf gevonden hebben. Als je denkt dat dit niet lukt, kun je jezelf ook inschrijven voor een bol-opleiding.

Vervolg

  • Manager retail niveau 4
  • Ondernemer retail niveau 4
>

Startmaand

1 september 2018

Lesmethode

Naast de theorie op school is de beroepspraktijkvorming (BPV = stage) in het bedrijf erg belangrijk. Theorie en praktijk zijn aan elkaar gekoppeld. Het gaat er niet alleen om dat je het "vakmanschap" leert, maar het ook toepast in verschillende situaties, zowel op school als in de winkel. Daarbij is een juiste beroepshouding van groot belang: ben je sociaal vaardig, stel je jezelf dienstbaar op, toon je initiatief, kun je je werk plannen, kun je samenwerken, enzovoort?

Stage

Gedurende de opleiding wordt er gewerkt met alternerende stages (BOL). Dat betekent dat je in de eerste twee leerjaren twee dagen per week stage loopt.

Studievoortgang

-

Certificaten

-

Werkgebied

-

Bijzonderheden

Vier maal per jaar zijn er functioneringsgesprekken, aan het einde van de opleiding zijn er theorie- en praktijkexamens.

Kosten

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, dient lesgeld te betalen. Voor het schooljaar 2018-2019 is het lesgeld voor BOL studenten € 1.155,- en het cursusgeld voor BBL studenten € 582,- 

Naast het les- of cursusgeld kunnen ook kosten in rekening worden gebracht voor (niet) opleiding gebonden leermiddelen.

Opleidingsgebonden kosten BOL: 
Leerjaar 1: ca. € 45,-
Leerjaar 2: ca. € 10,-

Opleidingsgebonden kosten BBL: 
Leerjaar 1: ca. € 45,-
Leerjaar 2: ca. € 10,-

Niet opleidingsgebonden kosten BOL: 
Leerjaar 1: ca. € 20,-
Leerjaar 2: ca. € 20,-

Niet opleidingsgebonden kosten BBL: 
Leerjaar 1: ca. € 20,-
Leerjaar 2: ca. € 20,-

Klik hier voor de gespecificeerde opleidingskosten. 

Let op: alle vermelde bedragen zijn gebaseerd op het prijspeil van het voorgaande schooljaar en dienen als richtlijn. 

Tegemoetkoming kosten leermiddelen

Er is een tijdelijke regeling die gezinnen ondersteunt bij de bekostiging van leermiddelen van hun kind. Het betreft hier studenten uit zogenaamde minimagezinnen.

Contact

Contactpersoon: Dhr. M. van den Bogert
E-mail: m.vandenbogert@rocwb.nl

Competenties

-
Lijkt deze opleiding je wat?
Je kunt deze opleiding gaan volgen in de volgende uitstroomrichtingen:

Verkoopspecialist

Crebo: 25155
Verkoopspecialist Binnen de verkoopberoepen kenmerkt de verkoopspecialist zich als productspecialist. Hij is werkzaam binnen de food en non-food, in het MKB en GWB. In zijn funct

Contactformulier

* Gegevens zijn verplicht