Vestigingsmanager Groothandel (International Business Studies)

Opleidingsinformatie

Zoek jij graag de grenzen op? Wil je werken in het buitenland of voor een internationaal bedrijf? Ben je een topper in Engels én een commerciële kei, dan is IBS voor jou de perfecte opleiding. Met deze tweetalige opleiding kun je alle kanten op. Je wordt breed commercieel opgeleid en denkt na over zakelijke internationale vraagstukken. Je loopt eerst stage bij een internationaal georiënteerd bedrijf in Nederland en later in het buitenland.

Met deze tweetalige bedrijfskundige opleiding kun je drie diploma's behalen: het Nederlandse diploma Vestigingsmanager Groothandel op niveau 4, het internationale BTEC Extended Diploma in Business en het Business English Certificate (BEC) Vantage, een internationaal erkend Cambridge diploma op B2-C1-niveau

Algemene informatie

Domein: Economie en administratie
Subdomein: Commerciële dienstverlening
Opleidingsduur: 3 jaar
Opleidingsniveau: Niveau 4
Leerweg: BOL: 3 jaar
Afdeling: International Business Studies
Locatie: Knipplein 11, Roosendaal

Opleidingsinformatie

Inhoud

De tweetalige opleiding heeft een sterk internationaal karakter en is daardoor bijzonder geschikt voor studenten die hun interesse voor vreemde talen willen koppelen aan een goede economische opleiding. Je voelt je thuis in een commerciële omgeving. Cijfertjes zijn belangrijk, maar ook werk je aan je sociale en communicatieve vaardigheden. Je draagt en neemt verantwoordelijkheid en komt je afspraken na.

Internationaal
Het internationale BTEC-diploma wordt uitgegeven door Edexcel. Deze organisatie opereert wereldwijd en staat garant voor het niveau van het diploma in alle aangesloten landen. De voertaal binnen de opleiding is Engels. Buitenlandse stages vormen je zeer zeker op weg naar jouw toekomst.
 

Eisen

Dit zijn de minimale toelatingseisen:

 • Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (voorheen lbo, vbo of mavo diploma), of
 • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2) in eenzelfde beroep- of beroepencategorie, of
 • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen.

Meer informatie over het toelatingsrecht vind je hier.

Vervolg

Hbo opleidingen die goed bij deze opleiding aansluiten zijn onder andere Engelstalige opleidingen zoals IBMS, IBL en opleidingen met een commerciële insteek zoals Retail Management, Small Business en Commerciele Economie

Startmaand

1 september 2018

Lesmethode

Je werkt aan de units in de vorm van assignments en case studies en je wordt begeleid door een coach. De units moeten worden afgesloten met minimaal een pass. Daarnaast staan natuurlijk ook Nederlands, nog een moderne vreemde taal, rekenen en bedrijfseconomie op het programma.

Stage

Je loopt ieder jaar stage. De eerste 2 jaar elk twee maanden. De stage in het derde jaar is 4 maanden en bij voorkeur in het buitenland.

Studievoortgang

-

Certificaten

Het internationale BTEC-diploma wordt uitgegeven door Edexcel. Deze organisatie opereert wereldwijd en staat garant voor het niveau van het diploma in alle aangesloten landen. De voertaal binnen de opleiding is Engels. Buitenlandse stages vormen je zeer zeker op weg naar jouw toekomst.

Werkgebied

Business-to business

Je kunt solliciteren naar een leuke baan op middenkader niveau bij nationaal en vooral internationaal georiënteerde bedrijven. De combinatie van taal en inhoud van de opleiding maakt jou als afgestudeerde interessant voor een positie in de internationale handel.

Bijzonderheden

-

Kosten

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, dient lesgeld te betalen. Voor het schooljaar 2018-2019 is het lesgeld voor BOL studenten € 1.155,-

Naast het les- of cursusgeld kunnen ook kosten in rekening worden gebracht voor (niet) opleiding gebonden leermiddelen.

Opleidingsgebonden kosten: 

Niet opleidingsgebonden kosten: 

Klik hier voor de gespecificeerde opleidingskosten. 

Let op: alle vermelde bedragen zijn gebaseerd op het prijspeil van het voorgaande schooljaar en dienen als richtlijn. 

Tegemoetkoming kosten leermiddelen

Er is een tijdelijke regeling die gezinnen ondersteunt bij de bekostiging van leermiddelen van hun kind. Het betreft hier studenten uit zogenaamde minimagezinnen.

Contact

Contactpersoon: Dhr. H. Oomen
E-mail: h.oomen@rocwb.nl

Competenties

 • Plannen en organiseren
 • Samenwerken en overleggen
 • Presenteren
 • Formuleren en rapporteren
 • Analyseren
 • Onderzoeken
 • Op de behoeften en verwachtingen van de klant richten
 • Kwaliteit leveren
 • Gedrevenheid en ambitie tonen
 • Ondernemend en commercieel handelen
 • Bedrijfsmatig handelen
Lijkt deze opleiding je wat?
Let op! Een soortgelijke opleiding wordt ook gegeven op Florijn College
of bekijk alle opleidingen in de
Studiekiezer.
Je kunt deze opleiding gaan volgen in de volgende uitstroomrichtingen:

Vestigingsmanager groothandel

Crebo: 25137
Vestigingsmanager groothandel De vestigingsmanager groothandel werkt in de groothandel, binnen uiteenlopende formules, in zowel de food- als non-foodsector. Hij is werkzaam als manager van ť

Contactformulier

* Gegevens zijn verplicht