Medewerker Human Resource Management (HRM)

Opleidingsinformatie

De medewerker HRM houdt zich bezig met personeelsaangelegenheden. Bij sommige organisaties is ook de salarisadministratie onderdeel van de afdeling HRM. De mede...

Algemene informatie

Domein: Economie en administratie
Subdomein: Zakelijke dienstverlening
Opleidingsduur: 3 jaar
Opleidingsniveau: Niveau 4
Leerweg: BOL: 3 jaar
Afdeling: Juridisch
Locatie: Knipplein 11, Roosendaal

Opleidingsinformatie

Inhoud

De medewerker HRM houdt zich bezig met personeelsaangelegenheden. Bij sommige organisaties is ook de salarisadministratie onderdeel van de afdeling HRM. De medewerker HRM kan werkzaam zijn binnen elke organisatie met een afdeling HRM bij overheids-, profit- en nonprofitorganisaties. Ook de grootte van de organisatie kan variëren van een kleine organisatie waar de medewerker (ondersteunende) HRM taken combineert met andere (ondersteunende) taken, tot een grote organisatie waar hij op een ruim opgezette afdeling HRM werkt. Er ontstaan daarnaast steeds meer HR(M) shared service centra waar de medewerker werkzaam kan zijn. In een dergelijk center wordt de (standaard) HR-dienstverlening voor aangesloten organisaties uitgevoerd. Een voorbeeld hiervan is het shared service center van de ministeries dat moderne, geüniformeerde en efficiënte dienstverlening levert op het gebied van geautomatiseerde administratieve afhandeling van personele processen.

Eisen

Dit zijn de minimale toelatingseisen:

  • Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (voorheen lbo, vbo of mavo diploma), of
  • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2) in eenzelfde beroep- of beroepencategorie, of
  • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen.

Meer informatie over het toelatingsrecht vind je hier.

Vervolg

Hbo: Recht, Sociaal Juridische Dienstverlening, Personeelsstudies, Bestuurskunde/Overheids- management, HEAO, Management-Economie-Recht (MER).

Werk: na het behalen van je MBO-diploma kun je er natuurlijk ook voor kiezen om te gaan werken. Met het diploma MBO-HRM kun je terecht bij elke organisatie met een HRM-afdeling of afdeling Personeelszaken. Ook kun je terecht bij organisaties op het gebied van re-integratie, in enkele gevallen kun je met het diploma ook terecht bij een uitzendbureau.

Startmaand

augustus 2018

Lesmethode

De beroepsopleidende leerweg (BOL) betekent dat je een volledige week naar school gaat. Je besteedt minimaal 20% van de opleidingsduur aan beroeps- praktijkvorming (BPV = stage). Het gaat er niet alleen om dat je er 'vakmanschap' leert, maar ook dat je leert omgaan met de normen en waarden die bij dit beroep een rol spelen. Het verwerven van de praktijkgerichte competenties wordt ondersteund door onderwijs dat op verschillende manieren wordt aangeboden. Hierbij moet je denken aan het realiseren van praktijkopdrachten via projectmatig werken in een juridisch adviesbureau en het vergaren van vakinhoudelijke kennis via colleges, workshops, trainingen, gastsprekers en bedrijfsbezoeken. Tenslotte wordt een beroep gedaan op jouw motivatie, discipline en zelfwerkzaamheid. Alsstudent ben jij namelijk verantwoordelijk voor jouw eigen leren. Uiteraard ben je niet helemaal op jezelf aangewezen en word je hierin begeleid door coaches.

Stage

Je besteedt minimaal 20% van de opleidingsduur aan beroeps- praktijkvorming (BPV = stage). Het gaat er niet alleen om dat je er 'vakmanschap' leert, maar ook dat je leert omgaan met de normen en waarden die bij dit beroep een rol spelen.

Studievoortgang

-

Certificaten

-

Werkgebied

-

Bijzonderheden

-

Kosten

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, dient lesgeld te betalen. Voor het schooljaar 2018-2019 is het lesgeld voor BOL studenten € 1.155,-

Naast het les- of cursusgeld kunnen ook kosten in rekening worden gebracht voor (niet) opleiding gebonden leermiddelen.

Opleidingsgebonden kosten: 
Leerjaar 1: ca. € 895,-
Leerjaar 2: ca. € 565,-
Leerjaar 3: ca. € 480,-

Niet opleidingsgebonden kosten: 
Leerjaar 1: ca. € 20,-
Leerjaar 2: ca. € 20,-
Leerjaar 3: ca. € 20,-

Klik hier voor de gespecificeerde opleidingskosten. 

Let op: alle vermelde bedragen zijn gebaseerd op het prijspeil van het voorgaande schooljaar en dienen als richtlijn. 

Tegemoetkoming kosten leermiddelen

Er is een tijdelijke regeling die gezinnen ondersteunt bij de bekostiging van leermiddelen van hun kind. Het betreft hier studenten uit zogenaamde minimagezinnen.

Contact

Contactpersoon: Dhr. E. Plasmans
E-mail: e.plasmans@rocwb.nl

Competenties

-
Lijkt deze opleiding je wat?
Let op! Een soortgelijke opleiding wordt ook gegeven op Florijn College
of bekijk alle opleidingen in de
Studiekiezer.
Je kunt deze opleiding gaan volgen in de volgende uitstroomrichtingen:

Medewerker human resource management (HRM)

Crebo: 25146
Medewerker human resource management (HRM) De medewerker HRM houdt zich bezig met personeelsaangelegenheden. Bij sommige organisaties is ook de salarisadministratie onderdeel van de afdeling HRM. De mede

Contactformulier

* Gegevens zijn verplicht