Manager/ondernemer horeca

Opleidingsinformatie

Als Manager/ondernemer horeca werk je in een internationale context waarin je veel contact hebt met (internationale) gasten en collega’s. Je bent oprichter, eigenaar en/of bedrijfsleider van een bedrijf in de drank- en spijsverstrekkende sector of de logiesverstrekkende sector.

Algemene informatie

Domein: Horeca en bakkerij
Subdomein: Horeca
Opleidingsduur: 4 jaar
Opleidingsniveau: Niveau 4
Leerweg: BOL: 4 jaar
Afdeling: Horeca
Locatie: Meeussenstraat 13,

Opleidingsinformatie

Inhoud

Als manager/ondernemer horeca werk je in een internationale context waarin je veel contact hebt met (internationale) gasten en collega’s. Je bent oprichter, eigenaar en/of bedrijfsleider van een bedrijf in de drank- en spijsverstrekkende sector of de logiesverstrekkende sector. Je bent belast met de operationele leiding van het bedrijf en geeft sturing aan en werkt mee in de uitvoering van de dagelijkse werkzaamheden. Tot slot creëer en bewaak je sfeer vanuit het gastvrijheidsconcept en sociaal-hygiënisch beleid en benader je de gasten op basis hiervan.

Eisen

Dit zijn de minimale toelatingseisen:

  • Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (voorheen lbo, vbo of mavo diploma), of
  • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2) in eenzelfde beroep- of beroepencategorie, of
  • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen.

Meer informatie over het toelatingsrecht vind je hier.

Vervolg

Hogere Hotelschool
Andere hbo-opleidingen

Startmaand

1 september 2018

Lesmethode

De beroepsopleidende leerweg (BOL) betekent dat je een volledige week naar school gaat. Je besteedt minimaal 20% van de opleidingsduur aan beroepspraktijkvorming (BPV = stage). Het gaat er niet alleen om dat je er "vakmanschap" leert, maar ook dat je leert omgaan met de normen en waarden die bij dit beroep een rol spelen. Ook binnen de school proberen we de praktijk zoveel mogelijk na te bootsen. Een groot deel van de kerntaken wordt in projectvorm gegeven. Dat houdt in dat naast de theorie, presentaties, gastlessen, praktijkbezoek, werkstukken, excursies en samenwerking een belangrijke rol spelen.

Stage

in het eerste schooljaar loop je een stage van ongeveer vier weken, waarin je kennis maakt met een horecabedrijf. Vervolgens loop je in het derde schooljaar een stage van 5 maanden, waar je werkt aan een takenboek met opdrachten, maar ook je competenties binnen het vakgebied. In het vierde schooljaar eindig je weer met een stageperiode van vijf maanden. Het is mogelijk om deze laatste stage in het buitenland door te brengen. Je stagebedrijf moet een erkend leerbedrijf zijn waar je, onder begeleiding van een praktijkopleider, het vak leert.

Studievoortgang

-

Certificaten

-

Werkgebied

Met het diploma 'manager ondernemer horeca' kun je verschillende kanten op. Je kunt je eigen horecazaak starten of leidinggeven op verschillende afdelingen binnen- of buiten de horecabranche.

Bijzonderheden

Voor de praktijk beschikken we op onze school over twee restaurants. De gezellige brasserie In de Dikke Daan en het klassieke restaurant Canise zijn op schooldagen geopend voor het publiek. Beide restaurants hebben een eigen keuken waar je 'u' tegen zegt! Ze zijn voorzien van de meest geavanceerde keukenapparatuur en -technieken. Zo sta je dus als leerling meteen in de echte praktijk.
De opleiding stelt hoge eisen aan onder meer uiterlijke verzorging en hygiëne. Dit betekent dat het dragen van vakkleding tijdens praktijk verplicht is. De aanschaf gebeurt via school.

Kosten

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, dient lesgeld te betalen. Voor het schooljaar 2018-2019 is het lesgeld voor BOL studenten € 1.155,-

Naast het les- of cursusgeld kunnen ook kosten in rekening worden gebracht voor (niet) opleiding gebonden leermiddelen.

Opleidingsgebonden kosten: 
Leerjaar 1: ca. € 1310,-
Leerjaar 2: ca. € 365,-
Leerjaar 3: ca. € 110,-
Leerjaar 4: n.v.t.

Niet opleidingsgebonden kosten: 
Leerjaar 1: ca. € 415-
Leerjaar 2: ca. € 165-
Leerjaar 3: ca. € 346,-
Leerjaar 4: ca. € 15,-

Klik hier voor de gespecificeerde opleidingskosten. 

Let op: alle vermelde bedragen zijn gebaseerd op het prijspeil van het voorgaande schooljaar en dienen als richtlijn. 

Tegemoetkoming kosten leermiddelen

Er is een tijdelijke regeling die gezinnen ondersteunt bij de bekostiging van leermiddelen van hun kind. Het betreft hier studenten uit zogenaamde minimagezinnen.

Contact

Contactpersoon: Dhr. B. Leenders
E-mail: b.leenders@rocwb.nl

Competenties

-
Lijkt deze opleiding je wat?
Let op! Een soortgelijke opleiding wordt ook gegeven op Cingel College
of bekijk alle opleidingen in de
Studiekiezer.
Je kunt deze opleiding gaan volgen in de volgende uitstroomrichtingen:

Manager/ondernemer horeca

Crebo: 25184
Manager/ondernemer horeca De Manager/ondernemer horeca werkt in een internationale context waarin hij veel contact heeft met (internationale) gasten en collegas. De Manager/ondernemer h

Contactformulier

* Gegevens zijn verplicht