Oud-studente succesvol op hbo


Oud-studente Inge Bogers krijgt verkort traject op hbo 

Inge Bogers heeft in juni 2013 de opleiding International Business Studies met een diploma afgesloten. Daarna is ze doorgestroomd naar het hbo en ze wil graag haar ervaring vertellen. 
 
Van mbo naar hbo
Hallo, mijn naam is Inge Bogers en ik ben afgelopen jaar 2013 geslaagd voor de opleiding International Business Studies. In die tijd moest ik de keuze maken tussen verder studeren op een hbo-opleiding of gaan werken. Ik heb voor het eerste gekozen en ben aan de opleiding Real Estate and Facility Manager begonnen op de NHTV in Breda. Ook deze opleiding is in het Engels.
 
Vraagbaak voor havisten en vwo’ers
Ik ging er altijd vanuit dat de leerlingen van de havo en vwo meer kennis hadden en dat het hbo een moeilijke stap zou worden voor mij. Het tegendeel bleek waar! Ik heb dankzij mijn mbo-diploma meer kennis en ervaring dan de leerlingen die van de middelbare school komen. Nu ben ik degene waar zij informatie aan vragen als zij iets niet weten.
 
Goede aansluiting op hbo


Ik ben blij dat ik de stap van vmbo/ mavo naar mbo heb genomen. Nu blijkt weer dat het hbo hierop aansluit, vooral het eerste jaar. Het is op het moment alleen maar herhaling voor mij en enkele nieuwe stukjes informatie die ik sneller oppak dan de andere aangezien ik er al deels informatie over heb ontvangen op het mbo. Er is mij nu een fasttrack aangeboden om de opleiding in 3 i.p.v. 4 jaar te doen. Hopelijk maakt dit de keuze voor de laatstejaars studenten makkelijker nu ze weten dat mbo een hele goede opstap is voor het hbo.
 
Inge Bogers
Geslaagd voor IBS in juni 2013