Prima basis bij Zoomvliet College gehad

Oud-studentes Secretarieel
“Prima basis bij Zoomvliet College gehad!”

Noura Mehrezi, Iris de Viet, Mandy Stokman en Melanie de Klerk; vier oud-studentes van het Zoomvliet College vertellen waarom zij zo blij zijn dat ze de opleiding Directiesecretaresse bij het Zoomvliet hebben gevolgd.

Voorsprong op havisten
“Toen ik een mbo-studie moest kiezen, twijfelde ik heel erg of ik Directiesecretaresse moest gaan doen. Ik ben nu blij dat ik het gedaan heb, want ik heb er heel veel aan in mijn huidige studie”, vertelt Noura enthousiast. “Ik zit in mijn tweede jaar Vrijetijdsmanagement op de NHTV in Breda. Je zou zeggen, dat heeft niets met directiesecretaresse te maken. Maar dat is nou juist zo fijn, die opleiding bij het Zoomvliet is wel zó breed, daar heb je altijd iets aan in je latere leven. Ik heb bijvoorbeeld heel goed leren vergaderen en presenteren. Dat komt in mijn huidige studie heel goed van pas. Verder heb ik veel aan mijn talen, want de NHTV is een heel internationale school. Ik merk dat ik een voorsprong heb op studenten die hiervoor havo hebben gedaan; met name waar het gaat om werkervaring. Daardoor kan ik nu een speciaal traject volgen.”

Zoomvliet maakt je sterker!
Iris en Mandy zijn na hun opleiding bij het Zoomvliet College de studie Hogere Toerisme & Recreatie bij InHolland gaan doen. Ook zij zitten in het tweede jaar. “Ik heb vóór het mbo wel eerst havo gedaan”, zegt Iris. “Maar ik was toen pas 16 jaar en vond dat te jong voor het hbo. Ik ben blij dat ik eerst naar het mbo ben gegaan en gekozen heb voor de opleiding Directiesecretaresse. Het Zoomvliet College heeft me ook sterker gemaakt; niet alleen in mijn professionele ontwikkeling, maar zeker ook mijn persoonlijke ontwikkeling.”
Bij dat laatste sluit Mandy zich volmondig aan: “Dat is absoluut een heel sterk punt van het Zoomvliet College, vind ik. Je wordt aangespoord om je eigen leerdoelen te formuleren en die na een poosje te evalueren en bij te stellen. In het begin was dat soms best irritant, maar nu zie ik heel duidelijk de voordelen ervan. Ik heb er echt heel veel aan op het hbo.”

Sterk bij sollicitatiegesprekken
Melanie is na haar opleiding niet door gaan studeren. “Ik heb eerst werk gezocht en heb ook hier en daar wel werk gehad. Ik merk dat ik tijdens een sollicitatiegesprek niet echt zenuwachtig ben. Dat hebben we tijdens de opleiding op het Zoomvliet College regelmatig geoefend; ook in een officiële setting met mensen van uitzendbureau Secretary Plus. Ik help ook mijn vader mee bij zijn eigen bedrijf. Zo heb ik visitekaartjes voor hem verzorgd en hem geholpen met factureren. Ook mijn ECDL kwam goed van pas.
Je leert jezelf echt heel goed kennen op het Zoomvliet en daardoor ben ik sterker in mijn schoenen gaan staan. Nu weet ik dat ik weer verder wil gaan leren en ik weet ook heel goed wat. Tijdens mijn bijbaantjes, onder andere in een supermarkt, ging ik me namelijk steeds meer irriteren aan hoe sommige collega’s hun werk deden. Ik dacht op een gegeven moment ‘volgens mij kan ik dat beter’. Nu volg ik de opleiding voor Filiaalmanager. Inderdaad, bij het Zoomvliet College!”