Digitaal aanmelden doe je zo

Aanmelden voor een mbo-opleiding
Als je een mbo-opleiding wilt gaan volgen bij het Zoomvliet College, dan moet je je daarvoor aanmelden via het digitale aanmeldformulier.

Zorg dat je de volgende zaken bij de hand hebt bij het invullen van het formulier:
- je burgerservicenummer (BSN)
- geldig e-mailadres

Nadat we je aanmeldformulier hebben ontvangen, laten we dit aan je weten. Je krijgt een formulier waar al je gegevens op staan met de vraag of je die wilt controleren.

Er is op dit moment een wettelijke aanmelddatum: 1 maart. Alle leerlingen die zich vóór deze datum aanmelden, krijgen gegarandeerd een opleidingsplek mits ze aan de opleidingseisen voldoen en zij na het intakegesprek toelaatbaar zijn. Er is een voorstel in de maak om 1 april als wettelijke aanmelddatum aan te gaan houden.

Digitaal Doorstroom Dossier
Als je je hebt aangemeld, dan hebben wij nog je doorstroomdossier nodig dat jij, je ouder(s) en je mentor/decaan invullen. Wij werken hiervoor met een Digitaal Doorstroom Dossier (DDD).

Hoe werkt het?
Zit je op een school voor voorgezet onderwijs waar ze ook met het Digitale Doorstroom Dossier werken, dan ontvang je van je mentor een inlogcode voor het Digitale Doorstroom Dossier.

Zit je op een school voor voorgezet onderwijs waar ze ook met het Digitale Doorstroom Dossier niet met het Digitale Doorstroom Dossier werken, ga dan naar de website www.digitaaldoorstroomdossier.nl en gebruik de activatiecode GW99Y6ZP om je doorstroomdossier aan te maken.

Wil je overstappen naar een andere mbo-opleiding binnen ROC West-Brabant dan kun je de activatiecode GW99Y6ZP gebruiken.

Dit Digitale Doorstroom Dossier is nodig om te kunnen worden ingeschreven. We bespreken het tijdens je intakegesprek.

Wat gebeurt er tijdens een intakegesprek?
Tijdens het intakegesprek stellen we samen met jou de best passende opleiding en het leertraject vast. Je krijgt een eerste kennismaking met de school en de opleiding. Ook gaan we na of alle benodigde gegevens van jou aanwezig zijn. We kijken of je keuze overeenkomt met jouw vooropleiding en motivatie. Soms krijg je een tweede gesprek.

Nog geen bericht ontvangen?
Heb je je aangemeld, maar nog niets teruggehoord? Stuur dan een e-mail naar infopunt@rocwb.nl met je volledige naam, geboortedatum en de opleiding en school waarvoor je je hebt aangemeld. Wij sturen je snel bericht over je aanmelding.